Czujnik skrętu G85

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dagmarastremel
    Classic
    • 2011
    • 37

Czujnik skrętu G85

mati160, A nie brałeś pod uwagę Roomstera? Samochód dość kontrowersyjny stylistycznie, ale nakierowany pod młodszego klienta, a przy tym praktyczny.
    Mają teraz niezłe promocje na pakiety wyposażenia.
    moje aukcje allegro :
    http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2832058
  • marcink_1
    Rider
    • 2010
    • 312

Czujnik skrętu G85

Witam.
    Mam kilka pytań do osób które zgłębiły już temat. Do czego służy ten czujnik skrętu G85?
    Czy wszystkie samochody z ESP go mają? Jeżeli nie to jaka jest różnica czy on jest czy go nie ma?
    Czytam sobie posty o wymianie modułu pod kierownicą i zastanawiam się dlaczego jedne octavie to mają a inne nie, a ESP mają chyba wszystkie.
    Dziękuję z góry za wszelkie informacje.

Pozdrawiam
    Marcin

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

marcink_1, to nie o to chodzi, że jedne mają a inne nie. Mają wszystkie, tyle, że w niektórych jest w module pod kierą a w innych jest on zintegrowany w elektronice przekładni kierowniczej.
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• marcink_1
        Rider
        • 2010
        • 312

Kolego, a nie wiesz jak jest w ambiente 2009 rok?

Zastanawiam się nad wymianą kierownicy na wielofunkcyjną i pytam się ze względu na to żeby kupić dobry moduł pod kierownicę.

Pozatym co myślisz o tej kierownicy i czy może wiesz czy ktoś na forum od niego kupował jakieś części?

Pozdrawiam
        Marcin

Komentarz

• Mechanic
          Drive
          • 2010
          • 40

Ogólnie rzecz biorąc to nie jestem zwolennikiem kupowania cześci na allegro. Zobacz chociażby na mojej stronie,może wybierzesz coś dla siebie www.mechanic.pl w wersji ambiente jest pod kierownicą w module,nie jest zintegrowany z elektronika.
          www.mechanic.pl - Najlepszy warsztat samochodowy w Warszawie !

Komentarz

• marcink_1
            Rider
            • 2010
            • 312

Pewnie, że lepiej byłoby kupić wszystko w ASO i zlecić im pracę. Jednak wówczas ta zmiana kierownicy niebyłaby opłacalna. Z tego powodu przeglądam alegro i zastanawiam się nad zakupem tej kierownicy. Jeżeli masz kolego do zaoferowania taką za podobną cenę to możemy pogadać.

Pozdrawiam
            Marcin

Komentarz

• tomil
              L&K
              S_OCP Member
              • 2008
              • 1179

Mechanic, jeśli ogłaszasz się, to jest do tego odpowiedni dział.

marcink_1, To na pewno powie Ci ETKA- idź do ASO i się zapytaj. Bo tak to tylko zgadywanie.
              It doesn't matter what we're losing
              It only matters what we're going to find!

Komentarz

• Enriquez
                RS
                • 2009
                • 7685
                • Superb III (3V3)

Mechanic,

Nie mogę się z Tobą do końca zgodzić, ponieważ na własne oczy robiłem Ambiente z 2009 i G85 był w maglownicy...
                Pozdrawiam
                Marcin

Komentarz

• marcink_1
                  Rider
                  • 2010
                  • 312

Trochę boję się kłopotów związanych z wymianą kierownicy, bo tak bym się nie zastanawiał.
                  Moduł pod kierownicą kiedyś mi w ASO sprawdzili ale niepamiętam jaki jest, a kartkę zapodziałem gdzieś.
                  Muszę na spokojnie jeszcze raz jechać żeby mi sprawdzili ale trochę nie mam czasu jechać przez całe miasto.
                  Trochę kusi mnie żeby sobie zakupić kierownicę do której podałem link, narazie połeżyć później dokupić tempomat i ewentualnie moduł i wówczas kompleksowo wszystko zmienić. Z tym że jeżeli jeszcze na gwarancji to muszę to zrobić w ASO a to podniesie koszty. No chyba że na spokojnie poczekam do zakończenia gwarancji.
                  O czujnik G85 pytam bo ludzie piszą na forum że mają z nim po wymianie kierownicy kłopoty.
                  Z tego co się zorientowałem kolega Enriquez już przerabiał temat. Tak więc jeżeli znajdziesz kolego trochę czasu to napisz jakich niespodzianek można się spodziewać przy takiej modyfikacji, bo w ASO twierdzą że nawet jakiś komputer za 3000 zł może będzie trzeba wymienić. Jednak ja myślę, że niestety oni sami nieraz nie wiedzą co naprawiają, a szczególnie u Zimnego.

Pozdrawiam
                  Marcin

Komentarz

• Enriquez
                    RS
                    • 2009
                    • 7685
                    • Superb III (3V3)

Chłopaki normalnie śmiech mnie ogarnia jak słyszę historie i opowieści na temat wymiany kiery tempomatu i innych dupereli w ASO. Dziś na przykład jeden kolega usłyszał, że jak chce wymienić kierownicę NIE multimedialną czteroramienną na NIE multimedialną ale trójramienną to potrzebuje wymienić wiązkę AirBagu. Pojszczałem się normalnie ze śmiechu.

Wracając do Twojego Ambiente, to prawdopodobnie jest to CQ wtedy zamieniasz na CD albo CN - będzie chodził moduł CH, do kupienia nówka na Tajwańskim e-bayu za 4 i pół stówki, albo szukać używki na Allegro albo ASO 709 PLN. Sprawdzone i potwierdzone. Do tego kiera z kabelkiem. Jak już wyjmować kierę to warto dokupić manetkę do tempomatu, żeby było do kompletu i się z tym nie pierdzielić więcej.

A jak juz chcesz sprawdzić to daj znaka, to Ci sprawdzę bo widzę że z tej samej wioski jesteś co ja.

PS. No i przestańcie proszę się pytać o to u Bedn....rka bo oni tam tego nie wiedzą...

[ Dodano: Czw 28 Paź, 10 19:45 ]
                    ta kierownica z tej aukcji co podałeś będzie elegancko pasować, ale jest coś podejrzanie tania...

Miałem kiedyś taką i było wszystko OK.
                    Pozdrawiam
                    Marcin

Komentarz

• marcink_1
                      Rider
                      • 2010
                      • 312

Zamieszczone przez Enriquez
                      Chłopaki normalnie śmiech mnie ogarnia jak słyszę historie i opowieści na temat wymiany kiery tempomatu i innych dupereli w ASO. Dziś na przykład jeden kolega usłyszał, że jak chce wymienić kierownicę NIE multimedialną czteroramienną na NIE multimedialną ale trójramienną to potrzebuje wymienić wiązkę AirBagu. Pojszczałem się normalnie ze śmiechu.

Wracając do Twojego Ambiente, to nie ważne jaki masz tam moduł (prawdopodobnie jest to CQ albo CN), będzie chodził moduł CH, do kupienia nówka na Tajwańskim e-bayu za 4 i pół stówki, albo szukać używki na Allegro albo ASO 709 PLN. Sprawdzone i potwierdzone. Do tego kiera z kabelkiem. Jak już wyjmować kierę to warto dokupić manetkę do tempomatu, żeby było do kompletu i się z tym nie pierdzielić więcej.

A jak juz chcesz sprawdzić to daj znaka, to Ci sprawdzę bo widzę że z tej samej wioski jesteś co ja.

PS. No i przestańcie proszę się pytać o to u Bedn....rka bo oni tam tego nie wiedzą...

[ Dodano: Czw 28 Paź, 10 19:45 ]
                      ta kierownica z tej aukcji co podałeś będzie elegancko pasować, ale jest coś podejrzanie tania...

Miałem kiedyś taką i było wszystko OK.
                      U Bednarka, to jeszcze zależy na kogo się trafi ale u Zimnego kiedyś pytałem się kontrolnie żeby ich sprawdzić, to ani doświetlania zakrętów nie da się załączyć i wogle nic nie wiedzą. U Bednarka przynajmniej się już nauczyli że można włączyć doświetlanie zakrętów i za 100 zł powiedzieli że mogą to uruchomić. Znali problem z terkoczącym filtrem paliwa, więc trochę się starają. Jednak jeżeli chodzi o takie modyfikacje jak zmiana kierownicy itp, to faktycznie są to dauny albo nie chcą tego robić.
                      Kolego z jakiej dzielnicy Łodzi jesteś. Jak nie będzie problemu to kiedyś wolnym czasem chętnie bym sprawdził co za moduł u mnie siedzi.
                      Jeżeli chodzi o tą kierownicę to według mnie też trochę podejżana cena trzeba by jechać osobiście i oblukać przy odbiorze. Dzwoniłem, to gość mówi że jest to nowa orginalna i że załatwia od jakiegoś gościa z Czech. Jeżeli będę chciał to powiedział że moduł pod kierownicę załatwi nowy za koło 300 zł i o tempomat też się może dowiedzieć.

Pozdrawiam
                      Marcin

Komentarz

• Enriquez
                        RS
                        • 2009
                        • 7685
                        • Superb III (3V3)

Mieszkam na Bałutach w okolicy komendy. Śmiało wpadaj.
                        Pozdrawiam
                        Marcin

Komentarz

• macherstudio
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2008
                          • 2378
                          • Mitshibishi
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Enriquez, jak własną kieszeń znam Liściastą, wcześniej Gołębia .... ach WPiA UŁ to były czasy ..... łezka się kręci.

Jutro jadę na zmianędo MM Marszałek Cze-wa u "gorącego" pan powiedział, że nie da się zmienić, ale nie wie dlaczego w MM Marszałek, powiedzieli że da się tylko z ceną cudują .... boję siętylko o ten PUNKT G Jak podam CI na PW VINa podpowiesz czy będą musieli go kodować?
                          www.prostetorodo.pl

Komentarz

Pracuję...